nedelja, 25. jul 2021.

Vrhunski uslovi i kvalitetan rad sa decom u sportskom kampu „Sport stars”

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović obišao je danas sportski kamp udruženja „Sport stars” u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle”. Obilasku je prisustvovao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Mladenović je istakao da Sportsko udruženje „Sport stars” i ove godine organizuje multidisciplinarni besplatni sportski kamp za decu i naglasio da učesnici nisu samo deca iz Srbije već i iz regiona i dijaspore.

– Grad Beograd podržava ovakav vid aktivnosti, posebno jer imamo priliku da ugostimo 250 dečaka i devojčica srpskog porekla i koji predstavljaju budućnost našeg naroda i naše zemlje. Drago mi je što sam danas imao priliku da, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, pozdravim učesnike kampa i obiđem ih tokom njihovih dnevnih aktivnosti, treninga i svega drugog što je osmislilo Sportsko udruženje „Sport stars”. Ovo je zaista divna prilika za decu da se upoznaju sa prestonicom Srbije i njenim kulturno-istorijskim spomenicima. Nadam se da će im boravak u Beogradu ostati doživotna uspomena, kao i da će svi oni koji nameravaju da nastave sa sportskim karijerama imati u vidu da je Srbija njihova matica i da su im ovde vrata uvek otvorena. Najvažnije je da oni budu dobri ljudi, jer ćemo u tom slučaju svi u Beogradu i Srbiji biti ponosni na njih i zajedno sa njima praviti bolju budućnost za naš narod – zaključio je Mladenović.  

Ministar Ružić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da poseti Dom učenika „Patrijarh Pavle” i obiđe polaznike kampa.

– Bilo nam je zadovoljstvo da podržimo jednu ovakvu aktivnost udruženja „Sport stars”. Deca imaju priliku da provedu 10 dana u sportskom kampu besplatno, upravo u vreme održavanja Olimpijskih igara u Tokiju. Svih pet sportova koji su ovde zastupljeni jesu olimpijski sportovi – fudbal, košarka, rukomet, tenis i odbojka. Imaju priliku da rade sa poznatim i priznatim trenerima koji koordiniraju ovim kampom. Uveren sam da će neko od njih postati naš trofejni reprezentativac i osvajač medalja. Ovo je pravi pokazatelj koliko Vlada Republike Srbije ulaže u razvoj sporta, ali i nastojanja da deca pre svega dobiju pravo obrazovanje i vaspitanje te da postanu dobri ljudi. Uvek ćemo podržavati ovakve inicijative i aktivnosti, a decu želim da pozovem da nastave sa treninzima, da nauče da pobeđuju, ali i da gube – rekao je Ružić.  

Direktor kampa Lazar Mladenović je podsetio da je prošlogodišnje izdanje kampa bilo manjeg obima i da je obuhvatilo 50 dečaka i devojčica.

– Ove godine smo proširili obim i ovde je 250 dece, uprkos činjenici da gosti iz Australije i SAD-a nisu mogli da doputuju zbog epidemiološke situacije. Deca su oduševljena, rade sa sjajnim trenerima u odličnim uslovima, a smeštaj i hrana su na zavidnom nivou – rekao je Lazar Mladenović.  

Sa polaznicima kampa rade naši poznati treneri Milan Gurović, Željko Tanasković, Milorad Kosanović, Bogdan Obradović....